Pivík zavádí do hospod chuťové zvuky !
Není příliš známé, že Pivík vystudoval na vysoké škole pivní obor „studium zvuku“, což je obor, který zkoumá, jak různé zvuky působí na chuťový požitek z pití piva a konzumace jídla. „Fascinují mě experimenty dokazující, že zvuk může mít hluboký účinek na prožitek u pití pivíčka, a to i fyzicky," říká Pivík.
Hned při otevření hospody „U Pivíka“ v Týnci nad Sázavou nechal Pivík k pestré nabídce regionálních i světových piv od dýdžeje namixovat bzukot vos, pastorální housle, cinkot pivních sklenic a reportáž známého komentátora z fotbalového zápasu. Pivo šlo na dračku.
Od té doby si Pivík pohrává třeba s nahranými zvuky chroustání chipsů, které zesilují zákazníkům zážitek z křupavosti podávaného jídla. U oblíbené tlačenky nechává přehrávat zvuk kvílení prasat, u točení Velkopopovického kozla je slyšet kombinace hučení větru s kozím mečením, pro Gambrinus zavedl směsici krkání, prdění a chechtání racků.
Všude, kde byly zvuky zavedeny, se Pivík setkal s nadšením hostů. Na některé to mělo tak silný emoční účinek, že jim pří konzumaci tekly slzy štěstí.