Pivík zavádí do hospod chuťové zvuky !

08.04.2011 11:03

Není příliš známé, že Pivík vystudoval na vysoké škole pivní obor „stu­dium zvuku“, což je obor, který zkoumá, jak různé zvu­ky působí na chuťový požitek z pití piva a konzumace jídla. „Fascinují mě expe­rimenty dokazující, že zvuk může mít hluboký účinek na prožitek u pití pivíčka, a to i fyzicky," říká Pivík.

Hned při otevření hospody „U Pivíka“ v Týnci nad Sázavou nechal Pivík k pestré nabídce regionálních i světových piv od dýdžeje namixovat bzukot vos, pastorální housle, cinkot pivních sklenic a reportáž známé­ho komentátora z fotbalového zápasu. Pivo šlo na dračku.

Od té doby si Pivík pohrává třeba s nahraný­mi zvuky chroustání chipsů, které zesi­lují zákazníkům zážitek z křupavosti po­dávaného jídla. U oblíbené tlačenky nechává přehrávat zvuk kvílení prasat, u točení Velkopopovického kozla je slyšet kombinace hučení větru s kozím mečením, pro Gambrinus zavedl směsici krkání, prdění a chechtání racků.

Všude, kde byly zvuky zavedeny, se Pivík setkal s nadšením hostů. Na některé to mělo tak silný emoční účinek, že jim pří konzumaci tekly slzy štěstí.