Pivík radí – lepší teplé pivo než studená rýma!

21.10.2019 13:55

V Evropě řádí chřipka a epidemie po letech klidu vtrhla také do České republiky. Pivík má ale tajnou zbraň - pivo! Tradiční nápoj naší země má totiž vlastnosti, které z něj dělají účinný prostředek proti chřipce.

V chřipkové sezóně je více než kdy jindy nutné dodržovat pitný režim. A jelikož je v zimě zima, přišel Pivík s jednoduchou převratnou myšlenkou. Teplým pivem! Každý Pivík ví, že pivo mimo podpory zažívání či posílení vylučování, působí samo o s obě proti nachlazení, kašli, rýmě a chřipce doslova jako lék! V pivu Pivík objevil zinek, všechny vitamíny skupiny B, další vitamíny, stopové prvky a minerály (především hořčík, draslík, fosfor, křemík).

Pivík již před rokem 2009 publikoval ve vědeckém magazínu Herald Beer Research svůj výzkum chmele, ve kterém objevil látku s protizánětlivými účinky. Ano, tzv. Pivíkův Humulon, který je zodpovědný za jeho příjemně nahořklou chuť a zároveň dokáže organismus ochránit před viry. Pivík se ale neomezil jen na ochranu imunity dospělých, objevil i Pivíkův Baby Humulon, který mohou konzumovat i děti. Humulon dokáže především zdolat škodlivý vliv respiračního syncyciálního viru (RSV), který způsobuje zápal plic a dýchací potíže. U nejmenších dětí mívá dokonce smrtelné následky. Proti tomuto viru dosud neexistovala žádná vakcína, až od roku 2013 mohou lékaři předepisovat Pivíkův PBH.

V červnu loňského roku obhájil Pivík na Innsbrucké lékařské univerzitě doktorát, když dokázal, že pivo zpomaluje biochemické procesy v krvi, které by jinak vedly k zánětům. Jednoznačně prokázal, že jeden až dva kousky si můžeme dát na zdraví nejen létě při častých střevních chřipkách, ale i v zimě při nachlazení, při angíně nebo při vzniku oparů a koutků. Rakouským vědátorům zde představil i další úžasnou látku - Lupulon. Jedná se vlastně o přírodní antibiotikum, získané z práškového povlaku chmelových šišek, které účinkuje především proti některým plísním a bakteriím.

Náš Pivík dvoulaločný tak vědecky prokázal starodávné hospodské moudro, že pivo je schopno vyléčit nachlazení, chřipku i počínající angínu.