Jak chlastat na expedici

07.02.2012 11:14

Máte hlavu jako střep a marně se z letmých vzpomínek snažíte poskládat příběh včerejšího dne ? Pivo a rum teklo proudem, ale co teď ? Spolknout ibuprofen nebo si raději nalít ještě jeden rum ? Zkusím poradit a vyvrátit odvěké mýty.

1. Opici zažene aspirin !

Ani náhodou. Aspirin způsobuje vyměšování kyselin, ten šumivý žaludeční vředy. Že ho tedy spolknete před chlastem ? Fajn, je dokázáno, že aspirin zvyšuje vstřebávání alkoholu do krve o plných 26% ! Tudy tedy cesta nevede...

2.Bůček před spaním odbourá alkohol !

Ne, to je už pozdě, zde si naopak přitížíte. Něco tučného si dejte před chlastem ! Pořádná nekvalitní mastnota totiž zpomalí vstřebávání alkoholu do krve.

3. Naprav se tím, po čem ses ožral !

Jen to ne. Vyprošťovák sice dorovná hladinu alkoholu do doby, kdy vám ještě nebylo ouvej a tělo si tak opět hoví v omámeném stavu, ale za to čerpá další vaší energii. A vystřízlivět zpravidla jednou stejně musíte.

4. Chlastat tvrdej je smrt !

Nemusí to být pravda. Držíte-li v jedné ruce kvalitní whisku a ve druhé nekvalitní červené stolní víno, zahoďte to vína a raději pijte natvrdo ! Za vše mohou chemické látky zvané kongenery, vážící se na toxické sloučeniny obsažené v alkoholu. Chemii nerozumím, tak tomu raději budu věřit.

5. Letíme s jointem !

Představa, že mi ta trocha marjánky, matky pluku, na těch 8 piveček už nemůže uškodit, je naprosto zcestná. Zkloubení marihuany a alkoholu spolehlivě likviduje mozkové buňky, takže se z vás stávají naprostí idioti.

 

Doporučení před, při a po akci:

před: pořádně se nažrat tučným jídlem

při:    řeďte nealkoholickými nápoji (bez bublin)

        vyberte si - buď marjánku nebo chlast, ne obé najednou

po:

pijte:    AntiEthanol, zázvorový nebo bylinkový čaj, čaj s medem, případně sklenici s jedlou sodou

nepijte: kafe (dehydruje)

jezte:   ovoce (k snídani dva banány, ovocnou šťávu a uvařené vejce), česnečku

 

A jak to děláte vy ? Napište Pivíkovi !